Aktiespararna

Banken: Köp aktien - förstår inte varför den är så billig

Av Eric Emanuelsson
20 juni 20232 min lästid
Nokias aktiekurs senaste året. .
Handelsbanken har ”svårt att förstå” varför Nokia-aktien handlas till så låg värdering. Banken konstaterar i en ny analys att aktien är ”alltför billig” och upprepar sin kortsiktiga rekommendation Köp och sin långsiktiga Outperform.

Handelsbanken har ”svårt att förstå” varför Nokia-aktien handlas till så låg värdering.

Banken konstaterar i en ny analys att aktien är ”alltför billig” och upprepar sin kortsiktiga rekommendation Köp och sin långsiktiga Outperform.

Nokia har inte hängt med i årets uppgång på börsen och är minus drygt 5% under 2023.

Handelsbanken skriver nu att aktiemarknaden har ”prisat in ett extremt försiktigt scenario för Nokia” och att ”värderingen är alltför låg givet de trender som ligger framför oss”.

Handelsbanken skriver vidare att man förväntar sig att den fasta delen av Nokias produktportfölj kommer att fortsätta uppvisa en hälsosam ensiffrig tillväxt under de kommande åren.

”Vad gäller den mobila verksamheten prognostiserar vi förbättrade vinstmarginaler även om tillväxten väntas vara låg under de nästkommande åren. Därtill borde färdigställandet av den stora utrullningen i Indien vara positiv för marginalerna”.

Handelsbanken har svårt att förstå varför aktien är så billig

Handelsbanken konstaterar att utsikterna för Nokia inte är så dystra som värderingen indikerar och att Nokias kärnmarknader inte kommer bli så mycket svagare.

”Därför har vi svårt att förstå varför aktien handlas till EV/EBIT 4x (2023p)”.

Banken upprepar både sin kortsiktiga rekommendation köp och sin långsiktiga Outperform.

Nokia lämnar sin Q2-rapport den 20 juli.

NokiaAktietips

Dela med dig