Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-03-17

Banken: Köp aktien i raset - vi är inte oroliga

wysiwyg_image

H&Ms aktie såg inte munter ut i onsdags efter att bolaget presenterat sina försäljningssiffror för det första kvartalet. Ålandsbanken ser dock inga röda flaggor utan fortsätter med sina positiva syn på aktien.

Under onsdagen så föll H&M på börsen efter att ha redovisat sina försäljningssiffror för det första kvartalet. Aktien var nere ungefär 8%. Anledningen till att marknaden handlade ned aktien var för att avslutningen på kvartalet ser svagare ut än vad man tidigare väntat. 

I en morgonkommentar skriver Ålandsbanken att man inte är särskilt bekymrade över den sämre försäljningen utan banken står istället fast vid sin positiva syn på H&M.  

Banken skriver i sin analys att utfallet för det första kvartalet visar på en viss inbromsning för februari om man jämför med januari och december. 

Ser fortsatt potential

Ålandsbanken är dock som ovan nämnt inte oroliga utan tror att försäljningen kommer att ta fart under det andra kvartalet i samband med nya kollektioner. Banken skriver: 

”Med en ökad närvaro för portföljvarumärkena på H&M-plattformarna online i Europa ser vi förutsättningar för en fortsatt hög tillväxt för dessa, vilket också bör ge stöd för H&M:s marginaler efterhand.” 

Ålandsbanken räknar med en fortsatt återhämtning av H&Ms marginaler under den andra halvan av 2023 och fortsatt potential för tillväxt och lönsamhet. 

LÄS MEREfter raset: Analyshuset köpstämplar klädjätten

LÄS MER”Potential i lågkonjunktur”

Författare Jessika Bouveng