Aktiespararna

Banken: Köp populära aktien - billigast på 20 år

Av Eric Emanuelsson
6 mars 20232 min lästid
Ericssons kursgraf senaste åren. .
Aktien har rasat - Handelsbanken: "Ett köp på dessa nivåer innebär stor långsiktig potential".

Ericssons aktiekurva har inte gjort någon glad de senaste åren. Aktien är endast upp 7% de senaste fem åren, och är minus drygt 25% det senaste året.

I dag kostar en aktie runt 60 kronor, en nivå som aktien har legat på under stora delar av 2023 - förutom under mitten av januari då den letade sig upp över 65 kronor.

Handelsbanken sänkte i början på januari sin kortsiktiga rekommendation för Ericsson från köp till behåll. Den håller banken fortfarande kvar vid. Banken har dock haft sin långsiktiga rekommendation på Outperform för aktien sedan i mitten på mars förra året.

Ser stor långsiktig potential

Efter att Ericsson nu nått en uppgörelse i USA avseende korruptionsutredningen kopplad till Irak, ser Handelsbanken fortsatt en stor potential hos aktien.

"Ericsson ska betala en böter om 2,2 miljarder kronor, vilket motsvarar den avsättning som redan gjorts. Aktien handlas till de lägsta värderingsmultiplarna på över 20 år och enligt vår mening innebär ett köp på dessa nivåer stor långsiktig potential", skriver banken i sin nya analys på måndagsmorgonen.

Betydande rabatt

Banken lyfter även fram att amerikanska Departement of Justice har gett positiva kommentarer avseende Ericssons förbättringsåtgärder vad gäller regelefterlevnad och uppförande.

Handelsbanken noterar att Ericsson handlas med en "betydande" rabatt mot Nokia och merparten andra teknologibolag.


Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Aktietips

Dela med dig