Aktiespararna

Banken sätter köp på medicinteknikbolaget - ser potential i vinsttillväxten

Av Finwire/Redaktionen
10 juli 20241 min lästid
Danske Bank ser potential i den ökande vinsttillväxten i det danska medicinteknikbolaget Coloplast och höjer sin rekommendation till köp. Det finns även en uppsida mot konsensus för den organiska tillväxten såväl som för marginalerna under 2024/25, skriver banken i en analys.

Banken ser en ökning av EBIT-tillväxten från 3-7 procent under Q1 och Q2 för 2023/24 till 12-16 procent i Q3 och Q4. Dessutom uppskattas en organisk tillväxt på 8,9 procent för räkenskapsåret 2024/25, att jämföra med konsensus 8,5 procent.

Vidare tror Danske Bank på ett möjligt genomslag för i USA, kopplat till ett förslag om separat ersättning för ytbehandlade katetrar, och att det på längre sikt kan komma att lyfta Coloplasts EBIT-estimat med mer än 5 procent.

"Vi tror att investerarnas medvetenhet om och uppskattning av förslaget fortfarande är låg, men förväntar oss att båda kommer att öka med en trolig uppdatering av förslaget under de kommande månaderna."

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Media och analyshus

Dela med dig