Aktiespararna

Banken slaktar båda aktierna: Sälj dem nu

Av Jessika Bouveng
12 juni 20231 min lästid
Amerikanska storbanken Goldmans Sachs väljer att sänka sina rekommendationer för två fastighetsaktier varav den ena dykt närmare 70% på börsen i år. 

Fatsighetssektorn har under den senaste tiden haft det tufft på börsen och flera aktier har tagit stryk. Det bolag inom sektorn som har haft det allra kämpigast är småspararfavoriten SBB som sedan årskiftet är ned nästa 70%.

Anledningarna bakom är bland annat ett sänkt kreditbetyg och uppskjutna utdelningar.

Nu väljer den amerikanska storbanken Goldman Sachs att upprepa sin säljrekommendation för aktien och sänker dessutom riktkuren till rekordlåga 4 kronor (5). Även analyshuset Kepler Cheuvreux sänkte i maj sin rekommendation till behåll (köp) med en riktkurs på 6,70 kronor.

Goldman Sachs har även satt sälj på fastighetsbolaget Fabege med en sänkt riktkurs på 59,30 kronor från tidigare 62,20 kronor. Aktien stängde senast på 86,0 kronor. Därmed spår banken en nedsida på över 30% från fredagens stängningskurs.

Andra analyshus har dock en mer positiv syn på aktien där bland annat Kepler Cheuvreux har en köprekommendation med en riktkurs på 98 kronor.

Dela med dig