Aktiespararna

Banken: Värderingen är låg - köp fastighetsaktien

Av Jessika Bouveng
12 juni 20231 min lästid
Svenska Handelsbanken tar från och med idag upp bevakning igen på fastighetsbolaget Castellum. Rekommendationen på kort sikt är köp och outperform på lång sikt med en riktkurs på 160 kronor.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Anledningen bakom att bankens bevakning legat nere ett tag är att Handelsbanken var rådgivare i Castellums nyemission under våren.

I sin analys så skriver banken att man anser att värderingen är låg samtidigt som den finansiella ställningen är förhållandevis stabil efter att bolaget fått in cirka 10 miljarder kronor i den övertecknade nyemissionen. Banken skriver vidare att Castellum är ett av få bolag som vidtagit nödvändiga åtgärder för att stärka balansräkningen att ta in nytt kapital och ställa in utdelning.

”Detta innebär att vi nu bedömer att Castellum kan fokusera på sin verksamhet och fortsätta anpassa sig till nuvarande marknadsläge och finansieringsmöjligheter, vilket inte gäller för alla dess sektorkolleger”, skriver banken.

Aktien handlas under förmiddagen ned närmare 2% och är i år ned sammanlagt dryga 12%.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

Dela med dig