Aktiespararna

Banken: Aktierna att köpa när inflationen faller

Av Jessika Bouveng
16 november 20221 min lästid
Den amerikanska investmentbanken UBS spår att inflationen drastiskt sjunker nästa år och har med anledning av detta tagit fram en lista på aktier som de menar kan gå starkt i sådan miljö.

inflation som varit högre än på flera årtionden. Med anledning av rapporterat trendbrott i form av avmattning i USA i förra månaden bedömer UBS att den trenden kommer att fortsätta.

Investmentbanken menar att inflationen nästa år sjunker drastiskt. Skälen till detta menar UBS är högre lagernivåer, svag ekonomisk tillväxt och att försörjningsstrulet lättar. I samband med prognosen har UBS tagit fram en rad aktier som de tror kan gå starkt i sådan miljö.

Bland bolagen finner vi bland annat hälsovårdslagen Genus och Hikma Pharmaceuticals. I övrigt så tar de även fram bolag inom verkstad, finanssektorn och kommunikationstjänster.

Till skillnad från andra analytiker så väljer UBS att bland annat lyfta danska medicinteknikbolaget Ambu. Enligt medianriktkursen ska aktien mista lite mer än 12% från nuvarande nivåer.

Lista: UBS favoritaktier i en miljö med en kraftigt sjunkande inflation.

Aktietips

Dela med dig