Aktiespararna

Bankens fem nordiska favoritaktier - köpläge i samtliga

Av Jessika Bouveng
8 juni 20231 min lästid
Swedbank listar sina bästa aktier i Norden där samtliga ges en köpstämpel. I en av aktierna ser man över 50% uppsida.

Varje vecka uppdaterar Swedbank (https://www.swedbank-aktiellt.se/analyser/nordiska_favoriter/2023/v23/index.csp)sin lista på sina favoritaktier i Norden. För tillfället så består listan av aktier som är noterade i Norge, Danmark och Finland. De bolag som tar plats är Bakkafrost, Coloplast, GN Store Nord, Tomra Systems ASA, och Valmet.

Samtliga aktier på listan ges en köpstämpel.

Störst uppsida på 51% ser banken hos laxproducenten Bakkafrost som befinner sig på Färöarna och i Skottland.

“Ur ett mer strukturellt perspektiv ser vi att sjömatssektorn ter sig högst attraktiv, då utbudstillväxten är lägre än vad efterfrågan ökar”, skriver banken och fortsätter:

“Bakkafrost är vidare ett av få bolag som har stor organisk tillväxtpotential inom existerande licensramverk. För de kommande fem åren planerar nu Bakkafrost för över 40 procent organisk tillväxt, vilket således innebär en genomsnittlig årlig tillväxt om 7 procent.”

Riktkursen man väljer att sätta är 1060 norska kronor

I en intervju med DI (https://www.di.se/nyheter/chefsstrategen-lyft-blicken-kop-atta-nordiska-aktieparlor/)har även Swedbanks chefsstrateg, Mattias Isaksson, lyft Bakkafrost som en favorit i Norden. Han tipsar om aktien för den som vill ta lite mindre risk och säger till tidningen att bolaget har en mycket stark marknadsposition.

Dela med dig