Aktiespararna

Bankens positiva besked om börsen

Av Finwire
19 juni 20231 min lästid
Danske Banks seniorstrateg, Maria Landeborn.Foto: Pressbild
Danske Bank behåller sin neutrala vikt i aktier då man fortfarande ser en mjuklandning för den globala ekonomin, framgår det av ett veckobrev.

"På kort sikt kan det faktum att globala förvaltare fortfarande är underviktade i aktier ge stöd åt börsen, då stigande aktiemarknader och sjunkande volatilitet gör att många behöver öka risken i portföljerna", skriver bankens seniorstrateg Maria Landeborn i en kommentar.

Danske Bank behåller även sin undervikt i europeiska aktier.

Enligt Landeborn har även risken för en lågkonjunktur under de kommande kvartalen sjunkit eftersom ekonomin visat på styrka.

Förra veckan bjöd på räntebesked från ECB och Federal Reserve. Medan Fed pausade sina höjningar valde ECB att höja med 25 punkter. Båda centralbankerna flaggade för fler höjningar framöver, men Landeborn tror inte det blir fallet i USA.

"Vi tror inte att Fed kommer att behöva höja räntan mer över huvud taget. Inflationstrycket har minskat de senaste månaderna, även inom tjänstesektorn, och dessutom finns tecken på att högtrycket på arbetsmarknaden har börjat avta."

Marknadsanalyser

Dela med dig