Aktiespararna

Bofa tror på sämre utveckling i europeiska verkstadssektorn

Av Finwire/Redaktionen
24 juni 20241 min lästid
Amerikanska investmentbanken Bank of America tror att den europeiska verkstadssektorn växer organiskt med 1,5 procent under 2024, vilket är lägre än konsensus på 2,1 procent.

"Fortsatt svaghet på flera slutmarknader (t.ex. kortcyklisk industriell efterfrågan, bygg, konsument, värmepumpar) har inneburit att både våra och konsensus tillväxtprognoser har sjunkit c80/140bps jämfört med toppen i juni, med en återhämtning förväntad 2025E", skriver banken i en analys.

Tillväxtestimaten för 2025 bedöms vara "stabila" och bankens analytiker väntar sig nu en organisk tillväxt om 5,4 procent för året, mot konsensus om 5 procent.

Vad gäller rörelseresultat tror BofA att sektorn uppvisar en marginal om 14,6 samt 15,7 procent för 2024 respektive 2025. Det kan jämföras mot konsensus som ligger på 14,7 respektive 15,7 procent.

"Vi ligger i genomsnitt cirka 1 procent under konsensusprognoserna för intäkter och rörelseresultat 2025, längst efter för Wartsila (WRT1V) och Epiroc (EPIA) men längst före för Dürr (DUE) och Daimler Truck (DTG)."

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsanalyser

Dela med dig