Aktiespararna

Boozt höjer prognos - aktien stiger

Av Finwire/Redaktionen
28 november 20231 min lästid
E-handelsbolaget Boozt höjer de nedre delarna av sina prognoser för helåret efter en stark utveckling under det tredje kvartalet samt oktober-november.

Boozt räknar nu med en nettoomsättningstillväxt om 13-15 procent och ett justerat rörelseresultat om 370-390 miljoner kronor för helåret.

“Vi är väldigt glada att se att vi har förmågan att vidhålla momentum trots den utmanande marknaden och att våra kunder fortsätter att köpa in i vårt varuhuskoncept. Det genomsnittliga ordervärdet fortsätter att öka och antalet kunder som köper i mer än en kategori är rekordhögt. Detta är ett bevis på vårt relevanta erbjudande i alla kategorier men också att vårt beslut om att investera i en stark lagerposition inför högsäsongen var korrekt", uppger vd och medgrundaren Hermann Haraldsson.

Boozt förväntar sig nu en nettoomsättningstillväxt för 2023 om 13-15 procent (tidigare 11-15 procent) och ett justerat rörelseresultat om 370-390 miljoner kronor (tidigare 350-390 miljoner kronor). Analytikernas förväntningar ligger vid en tillväxt på 12,5 procent och ett justerat rörelseresultat om 370,5 miljoner kronor, enligt Bloombergs databas med estimat.

Aktien lyfter på beskedet och är i skrivande stund upp med 4,9%.

Dela med dig