Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
18 juli 20172 min lästid

Köp Diös, Bergman & Beving, Hexatronic och JLT, men avvakta med NP3, Clas Ohlson och Consilium.

Det är tidningen Börsveckans rekommendationer i det senaste numret. Till det kommer en portföljförändring där danske Pandora får ge plats åt Hexatronic.

Fastighetsbolaget Diös skuldsättning har ökat efter affären med Castellum, men beståndet känns enligt tidningen stabilt i jämförelse med många andra aktörer i sektorn. Ska man äga ett fastighetsbolag känns Diös), enligt Börsveckan, som ett bra sådant just nu.

Värderingen i Bergman & Beving sticker inte ut som särskilt hög och aktien lockar. Bolaget har en högre kostnadsflexibilitet efter avknoppningen av butikskedjorna, vilket bedöms kunna ge stöd till lönsamheten.

Även om JLT eventuellt kommer att pressas på kort sikt ser det ljusare ut framåt 2018. Med en bedömning om en tillväxt kring 12 procent för 2018 och en rörelsemarginal på 9,3 procent landar värderingen på 9,4 för ev/ebit justerat för nettokassan.

Köprådet i Hexatronic består. Fiberspecialisten har enligt tidningen gått från klarhet till klarhet med hög tillväxttakt och stigande lönsamhet. Trots en välförtjänt uppvärdering är Börsveckan fortsatt positiva till aktien.

Med en hög direktavkastning lockar NP3, men med en substanspremie på några procent och en större andel industrifastigheter än Diös ( föredrar Börsveckan Diös framför NP3.

Även om förväntningarna inte är särskilt högt ställda för Clas Ohlson lutar Börsveckan ändå mot att man kan ta hem vinsten i aktien efter köprådet i januari. Med en ny vd är försiktighet bra, lyser resonemanget.

Börsveckan ser "sjunkbomber" i Consiliums resultaträkning och väljer att avvakta med aktien som fortsatt hålls under bevakning.

Dela med dig