Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-29

Börs-vd:n utmanar spararna: ”Bara att dyka upp”

wysiwyg_image

Nu får du som aktieägare chansen att lära känna ditt bolag på ett lite annorlunda sätt.
– Alla är varmt välkomna att komma och träna med oss, säger Björn Borgs vd Henrik Bunge.

Sugen på att lära dig mer om ett bolag som du äger aktier i?

Björn Borg ger dig som sparare en unik chans att bekanta dig med verksamheten.

Klädbolaget bjuder nämligen in alla sina aktieägare – till träning med personalen som ska skapa god avkastning.

LÄS MER: Exklusivt: Så ska H&M vända trenden

Mycket har hänt sedan Henrik Bunge tillträdde som vd i Björn Borg 2014. Gotlänningen har infört många nya saker i bolaget. En sak som har blivit ett uppskattat inslag i vardagen är – fredagens obligatoriska sporttimme för all personal.

– För mig handlar det om individen. Men vad gör att personen i fråga mår bra och kan göra ett så bra jobb som möjligt, egentligen? Vi behöver allokera vår tid genom att jobba, sova, träna och ha goda mänskliga relationer. Sporttimmen är ett utmärkt sätt för oss att komma samman som grupp. Då tar jag inga externa möten, till exempel, utan är med och kör, säger Henrik Bunge till Aktiespararen.

MISSA INTE: Morgonens nya aktierekar

Henrik Bunge, som i dag är 43 år gammal, har alltid varit en riktig idrottskille. Passande i och med att han är koncernchef för klädbolaget som i mångt och mycket är inriktat på sportmode.

– Jag tränar fem–sex gånger i veckan och har hållit på med en massa olika idrotter. Vi ska leva som vi lär på Björn Borg. Därför har vi även infört fystester, för att se hur individen mår fysiskt, och i samband med träningen passar vi på att testa våra egna prylar. Det är en perfekt kombination.

SE ÄVEN: Därför kan börsen stiga kraftigt

Välkomnar spararna

Henrik Bunge lägger inte bara en stor vikt vid att hålla sig i form. Han är även ytterst mån att skapa goda band till sina aktieägare. Och passar på att bjuda in alla till ”sporttimmen”.

– Vi kör varje fredag från 11–12 på SATS i Spårvagnshallarna (i Stockholm). Det är bara att dyka upp och säga till i receptionen att ni är aktieägare i Björn Borg. Det vore roligt om ni kom dit och ville träffa mig, lära känna bolaget bättre och fick se kulturen. Alla är varmt välkomna att träna med oss, säger Henrik Bunge.

YTTERLIGARE LÄSNING: Aktierna som kan gå bäst

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.