Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
21 maj 20182 min lästid

Börsveckan ger köpråd till Cherry, Balco och Flexqube i den senaste utgåvan. Några avvakta-rekommendationer delas också ut samt ett säljråd.

Nedan en sammanfattning av Börsveckan nummer 21 2018:

Köp Cherry: Efter ett svagt 2017 inom operatörsverksamheten syntes förbättringar för Cherry i slutet på förra året och den omvända vinstvarningen för årets första kvartal visar att ledningen är tillbaka på rätt spår.

Avvakta Ages: Fordonsunderleverantören har begränsade möjligheter att höja priserna till kund vilket gör att det blir svårt att skapa en hög och hållbar lönsamhet över tid. Utöver det ser skuldsättningen hög ut.

Sälj Xano: Få bolag har haft en sådan dramatisk kursutveckling som Xano vars aktie rusat rejält de senaste åren. Bra verksamhetsutveckling och förvärv har lyft lönsamheten rejält men värderingen börjar bli krävande.

Köp Balco: Balkongbolaget tappade lite fart i tillväxten under första kvartalet men Börsveckan tror att det var temporärt och anser att utsikterna ser ljusa ut på sikt. Aktien värderas försiktigt och borde kunna ge en god avkastning det närmaste året.

Avvakta Recipharm: 2017 var inget höjdarår för kontraktstillverkaren men förvärv har lyft omsättningen samtidigt som det genomförts nedläggningar av kapacitet. 2018 är bolaget rustat för tillväxt.

Avvakta Concentric: Den välskötta underleverantören till fordonsbranschen lever i den bästa av världar just nu men ljusa utsikter för branschen och rekordmarginaler. Kan det blir så mycket bättre? Vi tror inte det.

Köp Flexqube: Första rapporten som börsnoterat bolag bjöd på upplyftande läsning. Tillväxttakten är hög med en omsättning som fördubblats och med samma fart i orderboken är utsikterna ljusa även för kommande kvartal.

Dela med dig