Aktiespararna

Börsveckan: "Aktien är fullvärderad" - sänker rekommendation

Av Finwire/Redaktionen
8 april 20242 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Viva Wine och säljråd för Westpay.
Börsveckan ger köpråd för Viva Wine i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Cheffelo, Zinzino, Amer Sports och Peab samt ger säljråd för Westpay.

Efter pandemin har vinmarknaden svalnat och den svaga svenska kronan har pressat lönsamheten påtagligt för vinbolaget Viva Wine. "Men blickar vi framåt så ser det klart bättre ut", skriver Börsveckan och ger köpråd för aktien.

Rådet avvakta för flera aktier

E-handelsbolaget Cheffelo har haft svårt att få snurr på verksamheten efter att pandemiboomen klingat av. Men nu går lönsamheten åt rätt håll och kundbasen ser ut att stabiliseras, bedömer tidningen och lämnar rådet avvakta.

Hälsobolaget Zinzino har med hög tillväxt och stigande lönsamhet kapitaliserat på intresset för hälsokost. Affärsmodellen har visat sig mer robust än man kan tro. "Sammantaget landar vi i att risken i affärsmodellen är lite för svårbedömd för att vi ska vara bekväm med ett köpråd trots fina siffror och en låg multipel. Avvakta", skriver Börsveckan.

Sportkoncernen Amer Sports noterades nyligen i USA där balansräkningen också sanerades. Med starka varumärken och hög tillväxt är bolaget definitivt värd att följa, skriver tidningen som landar i slutsatsen att aktien är rimligt värderad och rådet blir avvakta.

Efter härdsmälta på den svenska byggmarknaden och en vinstvarning för fjärde kvartalet så har Peab-aktien studsat tillbaka med besked. Kanske har marknaden tagit ut segern i förskott. Aktien är fullvärderad, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Sälj Westpay

Betalningar är en marknad som växer stadigt och det har inte gått någon förbi då många bolag slåss om marknadsandelar. Westpay är ett av dem, men bolaget kämpar i underläge på en volymorienterad marknad. "Med förluster sedan 2018 och ett börsvärde som rasat till 50 miljoner kronor ser vi trots nedgången fortsatt nedsida. Sälj Westpay", skriver tidningen.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.


Dela med dig