Aktiespararna

Börsveckan: Därför är H&M köpvärt

Av Nyhetsbyrån Direkt
19 juni 20183 min lästid

Köp H&M, sälj Inditex och rådet är fortsatt köp för New Wave och Global Gaming.

Avvakta blir det dock för Sensys och Clas Ohlson.

Actic finns det ingen anledning att skynda sig in i och NCAB känns rimligt värderat medan Storytel sänks till avvakta.

Avvakta är även rådet för Byggmax och för den som funderar att investera i spelbolaget Angler Gaming finns det bättre möjligheter i sektorn.

Det skriver Börsveckan i måndagens nummer.

H&M

Modejätten H&M har gjort aktiemarknaden besviken om och om igen. Men vid någon punkt så kommer förväntningarna att överträffas. Köprekommendationerna är väldigt få, prognoserna justerade i botten och marknadsutsikterna svaga. Då är det läge att gå mot strömmen och köpa klädaktien, resonerar tidningen.

Däremot får H&M:s spanska ärkerival Inditex, med Zara i varumärkesportföljen, en säljrekommendation.

"Det förefaller som om många investerare ställt H&M mot Inditex och helt enkelt viktat om mot det bättre bolaget. Visst, helt logiskt, men nu har värderingsskillnaden blivit för stor. Rådet blir således att vara lång H&M och kort Inditex.", argumenterar Börsveckan.

En låg värdering och en profilverksamhet som utvecklas starkt får tidningen att upprepa sitt köpråd för New Wave efter rapporten för det första kvartalet.

Kasinooperatören Global Gaming som tämligen nyligen vinstvarnade har en fin tillväxt och en låg prislapp vilket lockar Börsveckan till fortsatt köp.

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys vars aktie stigit kraftigt det senaste året och fått ny vd som börjar fått ordning på torpet. Frågan är om det räcker för att motivera den höga prislappen på aktien just nu frågar sig tidningen och rekommendera avvakta.

Clas Ohlson

Även prylkedjan Clas Ohlson (https://old.aktiespararna.se/popin/1704) stämplas med avvakta. Aktien som haft en mycket dyster utveckling det senaste året ger en direktavkastning på hela 9 procent men tidningen låter sig inte imponeras utan menar att aktien är mer "värdefälla" än ett fynd.

Gymkedjan Actic behöver man inte skynda in i men Börsveckan tittar efter om det finns tydligare tecken på lönsamhetsvändningen i de kommande rapporterna.

Det nyligen noterade mönsterkortbolaget NCAB känns rimligt värderad givet de möjligheter och risker bolaget står inför.

För ljudboksbolaget Storytel sänks rekommendationen till avvakta från köp.

"Storytel växer så det knakar. Särskilt glädjande är att det ser ut som om de internationella satsningarna bär frukt. Men mycket av framgångarna är redan diskonterade i aktiekursen", skriver Börsveckan.

Bygghandlaren Byggmax får ett avvakta-råd då tidningen tar hem vinsten efter kursuppgång.

"Men exponeringen mot sektorn känns inte särskilt attraktiv och uppsidan är klart mindre än vad vi såg tidigare, så på ett års sikt landar vi därför i ett avvaktaråd och tar hem vinsten denna gång", resonerar tidningen.

Spelbolaget Angler Gaming har inte en särskilt hög värdering men riskerna är högre jämfört med andra bolag i sektorn och Börsveckan råder sina läsare att satsa sina slantar i Cherry, Nordic Leisure eller Leo Vegas i stället.


Dela med dig