Aktiespararna

Börsveckan: ”Fyra köpråd”

Av Nyhetsbyrån Direkt
13 augusti 20182 min lästid

Börsveckan rekommenderar köp av Arion Bank, Husqvarna, Saab och SBB i sin nya utgåva.

Avvakta blir i stället rekommendationen för Epiroc, Telia och Doro.

Tidningen ser isländska Arion Bank, som noterades i juni på Stockholmsbörsen, som en spännande bank med lite större uppsida än de stora stabila svenska bankerna. Det kan ses som en krydda i portföljen, vid sidan av storbankerna kanske, skriver Börsveckan.

Husqvarnaaktien har rasat med 20 procent sedan Börsveckan satte rådet avvakta på kursnivåer kring 86 kronor tidigare i år. Efter det kursraset och efter ledningens omstrukturering för att lyfta kvarvarande Husqvarnas lönsamhet permanent så lockar aktien igen, anser tidningen.

För Saab upprepas köprådet efter halvårsrapporten. Den globala försvarsmarknaden visar på fortsatt hög aktivitet med en allt osäkrare geopolitisk utveckling i omvärlden. Detta gynnar givetvis Saab som även kämpar med att lyfta lönsamheten.

SBB:s aktie, som också får köpråd, går starkt och har mer att ge enligt Börsveckan. Med stöd av lägre finansieringskostnader, uppvärdering av befintligt fastighetsbestånd och fler transaktioner lyfter vinsten för bolaget.

För Atlas Copco-avknoppningen Epiroc blir i stället rådet att avvakta. Värderingen lämnar inte tillräcklig uppsida på nuvarande kursnivåer för ett köpråd.

Även om Telia levererar på de estimat som finns ute på marknaden för de kommande ett-två åren så ser uppsidan relativt klen ut och aktien känns sammantaget rimligt värderad i dagsläget, motiverar Börsveckan sitt avvaktaråd för Telia.

För Doro satte Börsveckan avvakta för ett år sedan kring 48 kronor och ser fortsatt inget köpläge trots att kursen kommit ner en bit under tiden. Bolaget behöver visa att det bryter den dystra trenden inom affärsområdet Produkter samtidigt som tillväxten måste åter komma tillbaka i abonnentstocken, motiverar Börsveckan.

Dela med dig