Aktiespararna

Börsveckan: Marknaden underskattar folkaktien - köp

Av Finwire/Redaktionen
22 april 20243 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Beerenberg, Volvo, Railcare, Note och Arjo.
Börsveckan ger köpråd för Beerenberg, Volvo, Railcare, Note och Arjo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Garo, HMS Networks och Gotlandsbolaget.

Det norska servicebolaget Beerenberg är främst verksamt inom olja- och gassektorn där tillväxtutsikterna kanske inte är de bästa. "Med låg värdering, en fin ökning i rörelsevinsten de kommande åren samt hög direktavkastning så trycker vi på köpknappen", skriver Börsveckan.

Köp Volvo efter rapport

Lastbilsjätten Volvo visade återigen musklerna med en klart bättre rapport än väntat för första kvartalet. Börsveckan tror återigen att marknaden underskattat det gedigna arbete som ledningen, med vd Martin Lundstedt i spetsen, gjort de senaste åren. "Vi behåller våra Volvo-aktier i portföljen och ser ingen anledning till att ändra köprådet", skriver tidningen.

Järnvägsbolaget Railcare höjer ribban och siktar mot miljardomsättning till år 2027. Målet ser ganska realistiskt ut givet goda marknadsutsikter och aktien är tämligen lågt värderad. "Givet en fin vinsttillväxt och rätt goda utsikter de kommande åren så är det köpvärt", skriver Börsveckan.

"Upp till bevis" för Note

Kontraktstillverkaren Note justerade förvisso ner prognosen för 2024 ytterligare i samband med Q1-raporten förra veckan men ligger ändå klart högre än vad tidningen gör i sin prognos. Nu är det upp till bevis för vd Johannes Lind-Widestam de kommande kvartalen, anser Börsveckan som behåller sitt köpråd.

Elinstallationsbolaget Garos värdering är tämligen rättvis, bedömer tidningen och ger rådet avvakta. Ägarbilden är också stökig där storägaren Svolder hoppat av valberedningen, vilket kan tynga aktien om de skulle sälja sitt innehav.

Efter flera år med hög tillväxt ger ekonomisk motvind och lageromslag hos kunderna en rejäl inbromsning i försäljningen för industrikommunikationsbolaget HMS Networks i år. Investerare i bolaget behöver därmed tålamod. Börsveckan ger rådet avvakta.

Rederiet Gotlandsbolaget lämnade i mars sitt anbud för den upphandlade Gotlandstrafiken 2027-2035. Det är ett viktigt beslut som väntar även om ledningen tonar ner detta, skriver tidningen som väljer att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Arjo går bra i Nordamerika och lönsamheten tickar långsamt uppåt. "Vår bedömning är att det blev en överreaktion efter rapporten och att utsikterna om en gradvis förbättring under 2024 står sig. Köprådet står kvar", skriver Börsveckan.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig