Aktiespararna

Två nya köpråd från Börsveckan

Av Finwire/Redaktionen
3 juni 20242 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Europris och Scandinavian Tobacco.
Börsveckan ger köpråd för Europris och Scandinavian Tobacco i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Tokmanni, Ogunsen, Mandatum och Betsson.

De svenska lågpriskedjorna är inte längre svenska. Först slog finska Tokmanni klorna i Dollarstore och nu tar norska Europris över ÖoB, Överskottsbolaget. Börsveckan anser att värderingen är attraktiv och trycker återigen på köpknappen i Europris.

Den finska lågpriskedjan Tokmannis förvärv av Dollarstore har börjat knackigt. Kostnaderna stiger och tillväxten är lägre än hos konkurrenterna. "Värderingen är tämligen rimlig och vi avvaktar fortsatt", skriver tidningen.

Bemanningsmarknaden uppvisade tilltagande nedgångstakt under 2023 med en svag avslutning på året. Det syns även i Ogunsens siffror samtidigt som utsikterna är svaga. Börsveckan står fast vid sitt avvakta-råd.

Ökar på i utdelningsportföljen

Försäljningen tuffar på för danska cigarrbolaget STG, Scandinavian Tobacco, men lönsamheten dök i första kvartalet. Ledningen menar att det är övergående problem och att marginalerna ska studsa upp redan i andra kvartalet. "Vi väljer att behålla köprådet och ökar på innehavet i Utdelningsportföljen", skriver tidningen.

Finska Mandatums aktie har utvecklats positivt med förväntan om höga utdelningar och stigande resultat de kommande åren. Men nu stagnerar resultatutvecklingen, vilket dämpar potentialen. Börsveckan väljer att ta hem vinsten från köprådet i höstas och ger nu rådet att avvakta.

Bettingbolaget Betsson levererar starka siffror men om man skalar löken så vill det till att man gillar turkiska vinster för att aktien ska smaka, anser tidningen. "Sammantaget så är Betsson ett knepigt case men vi känner att man inte behöver springa på alla bollar och avvaktar för tillfället", skriver Börsveckan i sin slutsats.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Media och analyshusOgunsenBetsson

Dela med dig