Aktiespararna

Börsveckan: Köp Swedish Match

Av Nyhetsbyrån Direkt
4 maj 20202 min lästid
Börsveckan ger rekommendationen köp till tre aktier i veckans utgåva; Note, SBB och Swedish Match. Tre andra aktier får rådet avvakta: Essity, SCA och Sandvik.

Det framgår av Börsveckans senaste nummer, årets nittonde.

Kontraktstillverkaren Note fortsätter att växa starkt och är ett av de få bolag som vågar ge prognos. Med gynnsamma globala trender och stark tillväxt inom medtech är aktien köpvärd, anser Börsveckan.

SBB:s första kvartal bekräftar bilden av en stabil verksamhet med trygga hyresintäkter. Aktien passar bra i en långsiktig portfölj, skriver Börsveckan och upprepar köp.

Swedish Match hade också ett starkt första kvartal, även med hänsyn till positiva engångseffekter. Trots en del osäkerhetsmoment i pandemitider tror Börsveckan att framgångarna fortsätter och upprepar sitt köpråd.

Hygienbolaget Essity presenterade en kanonrapport för första kvartalet men värderingen är ganska hög givet en låt tillväxt och relativt hög belåning. Fint bolag men dyr aktie alltså, skriver Börsveckan och råder till att avvakta.

SCA:s skogstillgångar värderas i linje med aktuella marknadspriser och den dolda potentialen som tidigare fanns är således delvis borta. Vidare utvecklas den operativa rörelsen svagt. Aktien känns fullvärderad på tolv månaders sikt och Börsveckan tar hem vinsten och avvaktar.

Sandvik hade stora problem under finanskrisen. Sedan dess har bolaget trimmats väl men frågan är om det räcker för att köpa aktien. Osäkerheten är hög och aktien har "bara" tappet drygt en femtedel sedan topnivån 194 kronor tidigare i år, skriver Börsveckan som avvaktar.

Börsveckan har också några aktier som analyseras under rubriken
"Q1-kommentar". Där får Vostok Emerging Finance och Vostok New Ventures
köpråd.

Dela med dig