Aktiespararna

Börsveckan: Köpläge i aktien som störtdykt sedan toppen

Av Finwire/Redaktionen
22 maj 20233 min lästid
Enad Global 7 har haft det kämpigt på börsen sedan slutet på 2021.
Börsveckan ger köpråd för Green Landscaping, Enad Global 7 och Bong i den senaste utgåva. Tidningen lämnar rådet avvakta för Seafire, Karnov och Sobi.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Utemiljöbolaget Green Landscaping erbjuder en fin exponering mot offentlig sektor med långa indexerade kundavtal. Tillväxten är god och aktien är attraktivt värderad. "Trots kursuppgången så anser vi fortsatt att Green är köpvärt", skriver Börsveckan.

Industri- och produktkoncernen Seafire levererade solida siffror ifjol och i senaste Q1-rapporten. Skuldsättningen är dock hög och detsamma torde även gälla konjunkturkänsligheten. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Ett annat bolag i dag

Spelutvecklingsbolaget Enad Global 7 har gått från hausse till baisse och därefter transformerats till ett nytt bolag. Den nya ledningen har ett tydligt fokus på avkastning. Med en stark balansräkning och starka kassaflöden efter succén med My Singing Monsters är det dags att ta rygg. "Risken är hög i denna svårprognosticerade spelbransch men här och nu så anser vi att uppsida överväger riskerna i EG7. Rådet blir köp", skriver Börsveckan.

Enad Global 7 var en av de aktierna som gick som en raket under 2021 och stod som högst 128 kronor. I dag kostar en aktie drygt 28 kronor efter att aktien störtdykt på börsen under slutet på 2021 och under 2022. Aktien har dock repat sig och är upp 96% under det senaste året, men har dippat tillbaka de tre senaste månaderna och är minus nästan 10% under den perioden.

Affärsinformationsbolaget Karnov fick till slut grönt ljus för ett stort förvärv i Sydeuropa som i ett slag fördubblar omsättningen. Skuldsättningen är dock hög och synergierna återstår att realisera. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Bong är köpvärd

Läkemedelsbolaget Sobi slår till med ett mångmiljardförvärv av CTI Biopharma. Börsveckan bedömer att aktien är rättvist värderad och står kvar vid sitt råd avvakta.

Kuvertmarknaden är måhända på en flack utförslöpa, men Bong har skapat tillväxt inom förpackningar som är ett område med potential. "Bolaget värderas till 40 procent av det egna kapitalet och till en värdering kring tre gånger ebit så anser vi att Bong är köpvärd", skriver tidningen.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

Aktietips

Dela med dig