Aktiespararna

Börsveckan köpstämplar sex aktier

Av Finwire/Redaktionen
19 februari 20242 min lästid
Tre aktier får rådet avvakta.
Börsveckan ger köpråd för Assa Abloy, Bulten, Duni, Balder, Instalco och Logistri i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Chemometec, Multiconsult och Evolution.

Låsbolaget Assa Abloy har under tidigare konjunkturnedgångar bevisat att affärsmodellen har motståndskraft där två tredjedelar av omsättningen kommer från en stabil eftermarknad. Historiken är imponerande och prislappen överkomlig, bedömer Börsveckan och ger köpråd för aktien.

I fjol förvärvade fästelementbolaget Bulten det Singaporebaserade bolaget Exim vilket bidrar till tillväxt och lönsamhet. Med ny vd, strukturgrepp och kostnadsgnet så kanske det är nu man ska köpa aktien, anser tidningen och ger köpråd.

Det är bottenkänning för danska medtechbolaget Chemometec där en vikande försäljningen planar ut. Det finns fin hävstång i lönsamheten men marknaden har gått händelserna i förväg. Börsveckan gav köpråd i oktober i fjol. Aktien har stigit 60 procent sedan dess. Tidningen tar nu hem vinsten och sänker rådet till avvakta.

Norska Multiconsult har en fin historik och värderas relativt lågt, men i fjärde kvartalet sjönk orderingången och stor exponering mot bygg och fastighet oroar. Börsveckan ger rådet avvakta.

Avvaktar med kursraketen

Kursraketen Evolution har levererat fenomenal avkastning de senaste åren om än att det varit lite segare på sistone. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Duni släppte en rapport för fjärde kvartalet där omsättningen minskade med 5 procent exklusive valutaeffekter. Den dämpade utvecklingen kommer av att prishöjningarna kommit till vägs ände samt att volymerna är lägre i en allt tuffare marknad, inte minst i Tyskland. "Vi väljer att behålla köprådet då nedsidan trots allt känns begränsad", skriver Börsveckan.

Fastighetsbolaget Balder lämnade ett tämligen solitt bokslut. Bolaget gjorde även en riktad nyemission på knappt 1,2 miljarder kronor strax efter rapporten. Tidningen köpstämplar aktien.

"Vi ser en uppsida kring 25% på 12 månaders sikt och upprepar köprådet", skriver Börsveckan om installationsbolaget Instalco.

Fastighetsbolaget Logistris värdering är attraktiv, anser tidningen som behåller sitt köpråd.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig