Aktiespararna

Börsveckan: Köpvärd byggaktie

Av Nyhetsbyrån Direkt
16 mars 20201 min lästid

Börsveckan anser att coronaviruskrisen, i alla fall än så länge, måste betraktas som bara en tillfällig chock.

"För även om vi befinner oss mitt i Corona-krisen så tyder i alla fall utvecklingen i Kina på att smittspridningen i sig går att hantera och utvecklingen i Kina är sakta men säkert på väg att normaliseras", skriver tidningen i en krönika där det argumenteras att det generella, men lite tråkiga rådet, att "sitta still i båten" är till synes gångbart i nuläget.

I stora delar av världen befinner vi oss dock bara i inledningsfasen av sjukdomsförloppet, och osäkerheten är därför osedvanligt stor inför fortsättningen, skriver Börsveckan.

Bland enskilda aktierekommendationer anser tidningen att man bör köpa aktier i Skanska och New Nordic Health Brands, men avvakta med Fenix Outdoor, Thule och Arion Banki.

Börsveckan bedömer att Skanskas balansräkning är stark och att förvärvsmöjligheterna är stora på en sämre marknad.

"Med finansiellt starka huvudägare i form av Industrivärden och Fredrik Lundberg så kommer Skanska kunna klara av nuvarande kris sannolikt bättre än många andra bolag i branschen och generellt sett", skriver tidningen.

Köprådet i New Nordic Health Brands motiveras bland annat med att intresset för hälsa i allmänhet, och kost i synnerhet, växer från redan höga nivåer.

Dela med dig