Aktiespararna

Börsveckan ser en attraktiv värdering - köp

Av Finwire/Redaktionen
27 maj 20242 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Revolution Race, Pierce och Norva24.
Börsveckan ger köpråd för Revolution Race, Pierce och Norva24 i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Tobii Dynavox, Profoto, Sdiptech och Thunderful Group.

Outdoor-klädbolaget Revolution Race har historiskt sett uppvisat en fenomenal tillväxt. Nu, med ett internationellt avtryck och etablerad marknadsposition ska bolaget utvecklas ytterligare ett steg och bygga vidare på befintliga styrkor. Börsveckan ser värderingen som attraktiv och ger köpråd, även om aktien kan tyngas av eventuella försäljningar från Altor och Nyrensten.

Köpråd med brasklapp

Med en börsnotering när e-handelsboomen stod på topp såg MC-tillbehörsbolaget Pierce lovande ut. Med facit i hand blev det istället en rejäl vurpa. Nu börjar bolaget dock få ordning på såväl lönsamhet som balansräkning. Tidningen ger ett förnyat köpråd, med brasklappen att risken är hög.

Teknikbolaget Tobii Dynavox har med en stigande tillväxttakt de senaste åren och tillhörande lönsamhetsförbättringar fått en välförtjänt uppvärdering. Nu är ribban högt satt för att kunna slå förväntningarna igen. Börsveckan väljer att avvakta.

Med en svag marknad arbetade ljussättningsbolaget Profoto motvind under fjolåret. Inledningen på 2024 var likaledes svag, men nya produktlanseringar väntas vända trenden. Tidningen ger rådet avvakta.

Begränsad uppsida

Sdiptech har lyckats växa in i värderingen med en relativt konjunkturstabil intäktsbas. Lönsamheten är på historiskt höga nivåer och frågan är hur mycket bättre det kan bli härifrån, frågar sig Börsveckan. Tidningen ser begränsad uppsida och väljer att avvakta.

Thunderful Group säljer sin distributionsverksamhet och blir ett renodlat gamingbolag. Börsveckan ser negativt på avyttringen. Tidningen väljer att slopa sitt tidigare köpråd och avvaktar med Thunderful idag.

Slamsugningsbolaget Norva24:s delårsrapport för första kvartalet visade på svag tillväxt och fallande marginaler. Men dyker man djupare i siffrorna så ser det inte alls särskilt illa ut, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig