Aktiespararna

Börsveckan ser köpläge i Viaplay

Av Finwire/Redaktionen
18 mars 20242 min lästid
Börsveckan ser läge att plocka in Viaplay i portföljen.
Börsveckan ger köpråd för Securitas och Viaplay samt rådet teckna Karnells nyintroduktion i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Stille, Admicom, Cint, Yubico.

Industrikoncernen Karnell är årets första börsnotering. Bolaget kommer med två resultatmässigt svaga år i bagaget så det är verkligen upp till bevis nu. Värderingen är ändå så pass låg att det är värt att teckna aktien, bedömer Börsveckan.

Köp Viaplay och Securitas

Securitas höll nyligen i en kapitalmarknadsdag där integrationen av förvärvade Stanley var ett centralt tema. Framåtblickande syns lönsamhetspotential och värderingen avskräcker inte. "Allt sammantaget tycker vi att Securitas fortsatt har en revanschperiod framför sig. Det blir ett köpråd", skriver tidningen.

Efter en aggressiv och vårdslös satsning på nya marknader och sporträttigheter som inte gick att räkna hem har Viaplays ägare närapå förlorat allt. Nu har balansräkningen sanerats och den tidigare ledningen bytts ut och över tid kan det bli bra, anser Börsveckan och ger köpråd.

Avvakta ned Stille och Admicom

Det är helt klart en tempoväxling som stundar i Stille efter storförvärvet av tyska Fehlings i höstas, som adderade 60 procent till omsättningen i ett slag. Nu ska det också levereras synergier och en fin integration. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Med inriktning mot byggindustrin är finska mjukvarubolaget Admicom tungt exponerat mot nuvarande konjunkturnedgång. Givet tuffa utsikter för 2024 ser värderingen något ansträngd ut, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Plockar hem vinst

Bokslutet gav en viss lättnad för pressade Cint med en stigande lönsamhet. Utsikterna är dock osäkra samtidigt som det återstår en hel del jobb internt för att få ordning på skutan. Kassaflödet är klent, tillväxtutsikterna ovissa och nettoskulden hög, varför tidningen väljer att avvakta.

Cybersäkerhetsbolaget Yubicos aktie har nästan fördubblats i kurs sedan Börsveckans senaste köpråd. "Vi tackar därför för denna gång och tar hem vinsten", skriver tidningen och sänker rådet till avvakta.

LÄS MER: Korta portföljen: Småbolagen fortsätter halka efter - men potential för revansch

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Dela med dig