Aktiespararna

Börsveckan: Uppsida i bilhallen och nischbanken - men sälj dansk raket

Av Nyhetsbyrån Direkt
24 september 20182 min lästid

Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer köp för två aktier och sälj för en, medan tre stycken får rådet avvakta.

Finansbolaget Hoist har stigit på sista tiden efter en rad nyheter. Med tanke på riskerna i bolaget är dock Hoist ingen aktie Börsveckan vill äga på ett till två års sikt, och rekommendationen är fortsatt avvakta.

Nischbanken TF Banks aktie har tappat sedan bostadsmarknaden började vika. Efter innevarande år som präglats av IT-investeringar och personalsatsningar är dock chanserna goda till högre vinster, anser tidningen och rekommenderar köp.

Fönsterbolaget Inwido har i det närmaste kollapsat på börsen på senare år och läget ser operativt fortsatt tufft ut för företaget, med en kraftigt konkurrensutsatt marknad. Aktien är enligt Börsveckan inte särskilt dyr, men Inwido väntas på grund av konjunkturkänsligheten inte få särskilt höga multiplar och rekommendationen är därför avvakta.

Bilia har god tillväxt och den växande serviceverksamheten kompenserar till viss del för riskerna i den konjunkturkänsliga bilbranschen. Värdeskapande förvärv, stärkta marginaler och tillväxt i serviceaffären talar enligt tidningen för Bilia, liksom positiv insiderverksamhet där vd, styrelseledamöter och familjen Qviberg alla köpt det senaste året. Rekommendationen blir köp.

Finska apoteksbolaget Oriola har gjort en tuff resa med åratal av omstruktureringar och det ser ut som om 2019 kan bli ett skördeår för bolaget. Osäkerheten är enligt Börsveckan dock ännu lite för stor och tidningen väljer att rekommendera avvakta.

Danska medicinteknikbolaget Ambu är en av Köpenhamnsbörsens raketer med hög tillväxt och stigande lönsamhet. Men detta innebär att värderingen blivit skyhög och justerat för nettoskulden värderas rörelsen enligt Börsveckan till drygt 50 gånger 2019 års väntade ebitda-resultat. Aktien får därför en säljrekommendation.

Dela med dig