Aktiespararna

Börsveckans köpråd: Är bästa utdelningsaktien

Av Finwire/Redaktionen
24 oktober 20221 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Note, Tele2 och Bioarctic i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Byggfakta, Elanders och TF Bank.

Kontraktstillverkaren Note fortsätter att leverera väl. "Vi gillar caset och förändrar inte köprådet efter den solida Q3-rapporten", skriver Börsveckan.

Teleoperatören Tele2 är börsens kanske bästa utdelningsaktie. Analytikerna oroar sig över att huvudägaren Kinnevik ska sälja sina aktier. "Vi gillar Tele2 som är en defensiv och stabil investering med hög utdelning", skriver tidningen och ger köpråd.

Forskningsbolaget Bioarctic har med signifikanta data brutit ny mark inom behandling av den svåra folksjukdomen Alzheimer. Börsveckan ger köpråd med tillägget att det är en högriskaktie.

Bygginformationsbolaget Byggfakta tyngs av bygg- och fastighetsmarknaden som är under isen. Tidningen bedömer att det är för tidigt för köpråd och väljer återigen att avvakta.

Logistikbolaget Elanders är svårbedömt. "Sammantaget anser vi att värderingen är rimlig just nu och sänker rådet till avvakta", skriver Börsveckan.

Nischbanken TF Bank rapporterade ett bra tredje kvartal. Utsikterna är dock osäkra och tidningen väljer att upprepa sin avvakta-rekommendation.

Dela med dig