Aktiespararna

Breda nedgångar på börsen

Av Nyhetsbyrån Direkt
28 juni 20172 min lästid

Stockholmsbörsen pressas tillbaka på onsdagen i en bred nedgång. Utvecklingen är likartad på de ledande Europabörserna.

Vid 10.30-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 backat med 1,0 procent till nivån 1.613. Omsättningen uppgick då till 3,5 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Den problemtyngda klädkedjan H&M, som på torsdag kommer med sin rapport för det andra kvartalet, klarade sig lindrigt undan och handlades oförändrat vid 200:70 kronor.

Lundin Petroleum lyckades trots ett stigande oljepris inte ta sig uppåt utan kursen ställdes ned 1 procent. Oljebolaget har sålt 39 procent av en licensandel i norska Brynhildfältet till CapeOmega för 774 miljoner norska kronor.

Auriant Mining föreslår en delvis garanterad nyemission om 178 miljoner kronor. Samtidigt lämnar gruvbolaget en prognos om ett ebitda-resultat på 14 miljoner dollar för 2017. Aktien straffades med en nedgång på 16 procent.

Affärsvärlden har i det senaste numret av tidningen rekommenderat sälj för Peab och Bonesupport. Peab sjönk 2,6 procent och Bonesupport tappade 1 procent.

Scandi Standard avancerade 6 procent. Kycklingproducenten, som under tisdagen annonserade ett förvärv i Irland, har efter det fått se Carnegie höja sin rekommendation till köp från behåll.

CLX har fått en köprekommendation när Danske Bank inlett bevakning. Aktien stärktes med drygt 2 procent.

Evolution Gaming var upp över 1 procent. Nordea höjde sin riktkurs för aktien till 480 kronor från tidigare 420 kronor med en upprepad köprekommendation. SEB har också höjt sin riktkurs till 465 kronor med bibehållen köprekommendation.

Senare under onsdagen väntas en rapport från Venue Retail Group. Aktien var upp 3 procent inför rapportsläppet.

Bland börsnykomlingarna välkomnas Iapotek som gör sin första handelsdag på Aktietorget. Iapotek fick ett svalt mottagande på börsen och handlades till kursen 2:85 kronor, klart under teckningskursen vid 3:30 kronor.

Dela med dig