Aktiespararna

Bud på Resurs värt 4,7 miljarder - aktien rusar

Av Finwire/Redaktionen
18 juni 20242 min lästid
Riskkapitalbolaget CVC och Waldakt har genom Ronneby UK lagt ett rekommenderat bud på nischbanken Resurs Holding värt 23,50 konor per aktie, med betalning i kontanter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet värderar hela Resurs till cirka 4,7 miljarder kronor och motsvarar en premie på 38,2% jämfört med Resurs senaste stängningskurs.

"I dagsläget är vi övertygade om att Resurs, för att kunna accelerera sin transformationsresa, passar bättre i en privat miljö och vi tror att CVC är den perfekta partnern för Resurs och Waldakt att samarbeta med", säger Martin Bengtsson, vd för Waldakt och styrelseordförande i Resurs.

CVC och Waldakt, som är största ägare i Resurs med nästan 29% av aktierna och rösterna, tänker inte höja sitt pris i erbjudandet.

Bland övriga storägare har Catea Kapital med 2% av kapitalet åtagit sig att acceptera erbjudandet, medan Erik Selin som sitter på cirka 3,33% har uttryckt sitt stöd för erbjudandet, står det.

Acceptfristen för erbjudandet väntas starta den 2 augusti och pågå fram till den 30 augusti.

Styrelsen i Resurs rekommenderar enhälligt att aktieägarna accepterar erbjudandet. Rekommendationen stöds också av en fairness opinion från Lenner & Partners.

Erbjudandet är villkorat bland annat av att det får en acceptans på över 90% av aktierna i Resurs.

I samband med det budet presenterar Resurs också siffror för det andra kvartalet. Bolaget förväntar sig ett rörelseresultat på 110 miljoner kronor under andra kvartalet, jämfört med 244 miljoner kronor under samma period förra året.

Rörelseresultatet för april-maj uppgår till 70 miljoner kronor, och kreditförlusterna till -267 miljoner kronor.

"Baserat på den finansiella utvecklingen under de två första månaderna av det andra kvartalet 2024 har bolaget haft kreditförluster på en högre nivå än under motsvarande period 2023, även om kreditförlusterna har stabiliserats på en liknande nivå som i mars 2024", skriver Resurs.

Aktien stiger över 34% på beskedet.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig