Du är här

2018-04-13

Buffetts framgångsråd till sparare

wysiwyg_image

Det är ett måste att behålla kylan och tro på sin strategi även när det skakar på börsen.
– Bra bolag levererar på 30 års sikt, säger investeringsgurun Warren Buffett enligt CNBC.

Volatiliteten har varit högre än på länge.

Mungiporna är mer nedåt än uppåt på börsen.

Då betyder det extra mycket att sätta saker i ett större perspektiv och vara långsiktig, menar världens kanske främste investerare.

MISSA INTE: Fredrik Lundbergs investeringstips

Orosmolnen tycks vara fler än på länge. Svängningarna har varit stora på marknaden. Ledande börsindex har backat markant i såväl USA, Sverige som övriga världen.

Vid händelse av turbulens, vilken nu bevisligen har uppstått, är det viktigt att lyfta blicken och inte stressa upp sig, betonar en ansedd herre som har upplevt det mesta i börssammanhang.

– Se till att äga bra bolag långsiktigt. Det är så du lyckas. Köper du bra bolag, så köp dem med en längre tidshorisont. De kommer att leverera på både 10, 20 och 30 års sikt, säger Warren Buffett till CNBC.

SE ÄVEN: Analytikerna plockar in storbanker i Korta Portföljen

Inte rätt sak att göra

Warren Buffett understryker betydelsen av att ligga ett steg före och på så sätt inte göra onödiga misstag när kyliga vindar blåser på börsen.

”(Kapital)marknader är oftast rationella, men ibland kan konstiga saker hända. För att kunna utnyttja möjligheterna som uppstår då behöver du varken vara överdrivet intelligent, ha en ekonomiexamen eller vara bekant med jargongen på Wall Street”, skrev han i sitt årliga brev till sitt konglomerat Berkshire Hathaways ägare nyligen.

Amerikanen är tydlig med att det inte finns någon poäng i att stirra sig blind på kortsiktiga rörelser.

– Om du försöker att köpa och sälja aktier, oroar dig när de går ned lite och sedan tycker att det är en bra idé att sälja dem när de går upp, så blir det inga bra resultat, säger Warren Buffett.

LÄS OCKSÅ: Buffetts sparråd: ”Välj aktier”

Imponerande bedrift

Warren Buffett har, tillsammans med sin parhäst Charlie Munger, levererat en årlig avkastning på i snitt cirka 20 procent till Berkshire Hathaways ägare sedan 1965.

Den i dag 87-årige Warren Buffett har, med all rätt, hyllats stort för sin vd-gärning i konglomeratet.

YTTERLIGARE LÄSNING: Så blir du vinnare på en börs som svänger

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.