Aktiespararna

Carnegie: Kursfallet är en överreaktion – köp installationsbolaget

Av Elin Hanspers
15 december 20231 min lästid
Bravida-aktien har nästan halverats från toppnivåerna sommaren 2021, men i en ny analys menar Carnegie att kursfallet kan vara en överreaktion.

I sin analys av aktien skriver Carnegie att marknaden blev besviken när Bravidas rapport för tredje kvartalet uppvisade ett väldigt svagt kassaflöde.

Att kassaflödet från den löpande verksamheten försämrades kraftigt beror främst på en uppbyggnad av rörelsekapital, men också till viss del som ett resultat av nedskrivningar i de danska och finska verksamheterna. Det hänvisades även till betalningstvister med några offentliga kunder i sin danska verksamhet. Dessutom flaggas för att kassakonverteringen kommer att vara svag även under fjärde kvartalet och första kvartalet nästa år, men Carnegie ser dessa effekter som tillfälliga och övergående.

Det finns dessutom kortsiktiga utmaningar i en försvagad bygg- och fastighetsmarknad, men den kortsiktiga motvinden ska ställas mot bolagets marknadsledande ställning i Norden, dess höga andel stabila serviceintäkter, den robusta balansräkningen och en historik av att prestera bra i ett tufft marknadsklimat, skriver Carnegie.

”Sammantaget ger detta en attraktiv risk/reward, i synnerhet för mer långsiktiga investerare”, skriver Carnegie som rekommenderar köp med riktkurs 90 kronor.

Dela med dig