Aktiespararna

Carnegie: Nischbanken en attraktiv investering

Av Elin Hanspers
26 januari 20241 min lästid
Carnegie ser solid historik där den alltmer diversifierade verksamheten kombineras med hög tillväxt och fin lönsamhet.

I sin analys skriver Carnegie att TF Bank är en nischbank med fin historik som diversifierar verksamheten både geografiskt och produktmässigt.

”Vi räknar med att trenden med ökad internationalisering håller i sig och ser verksamheten utanför Norden som TF Banks tillväxtmotor de närmaste åren”, skriver Carnegie som räknar med att kreditkortverksamheten kommer att fortsätta växa.

Carnegie pekar även på att avkastningen på eget kapital på 25% är betydligt högre än för nordiska nischbank som ligger på 10-15% och att bolagets egenutvecklade it-plattform är en viktig konkurrensfördel.

Enligt Carnegie handlas TF Bank till väldigt försiktiga multiplar givet den snabba tillväxten och höga lönsamheten.

”Framåt ser vi TF Bank som en attraktiv investering. Banken lockar med en välskött och alltmer diversifierad verksamhet, såväl geografiskt som produktmässigt. Lägg därtill att snittkrediten ligger på låga 16 000 kronor, betydligt lägre än hos jämförbara nischbanker”, skriver de och rekommenderar köp med riktkurs 190 kronor.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig