Aktiespararna

Carnegie ser köpläge i smyckesbolaget

Av Elin Hanspers
30 maj 20242 min lästid
Värderingen speglar inte vinsttillväxten, menar Carnegie i en analys.

Carnegie skriver i sin analys att den danska smyckeskoncernen Pandora organiska tillväxt låg på 18% för första kvartalet, varav 11% i jämförbara enheter. Dessutom bär bolagets tillväxt- och breddningsstrategi frukt och man tar marknadsandelar på den viktiga amerikanska marknaden.

Även det andra kvartalet lär bli starkt, skriver Carnegie vidare, men under andra halvåret lär tillväxten takta ned på 10-11%.

”Trots en reducerad tillväxttakt ser vi fortsatt förutsättningar för riktigt god vinsttillväxt de närmaste åren”, skriver de.

Efter rapporten höjs vinst per aktie-prognoserna för 2024–2026, vilket innebär att Pandora levererar en årlig genomsnittlig vinsttillväxt per aktie på 21% de närmaste tre åren och 19% de kommande fem åren.

Ingen ansträngd värdering

Trots att aktiekursen nästan fördubblats senaste året framstår inte aktien som dyr, menar Carnegie och pekar på att på analyshusets prognos för 2025 handlas aktien till ett p/e-tal på 14x respektive en ev/ebita-multipel på drygt 10x, vilket inte ses som en ansträngd värdering.

Rekommendationen är köp med riktkurs 1 400 DKK.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.


Marknadsanalyser

Dela med dig