Aktiespararna

Carnegie tycker Devyser är relativt billig - höjer riktkursen

Av Finwire/Redaktionen
28 juni 20241 min lästid
Diagnostikbolaget Devyser är relativt billig, skriver Carnegie i en uppdragsanalys och höjer riktkursen till 135 kronor (120) och upprepar rekommendationen köp.

"Vi ser ytterligare uppsida när Devysers EBIT blir positiv och vår övertygelse om de finansiella målen (EBIT-marginal >20 procent) ökar", skriver analytikerna.

Carnegie skriver att de ser tillväxt inom hela Devysers produktportfölj. För det andra kvartalet väntas en organisk tillväxt om 39 procent på årstakt till 53 miljoner kronor (38). Rörelseförlusten väntas förbättras något till -9 miljoner kronor (-14).

"Vi förväntar oss inte något större bidrag från Devyser US:s CLIA-labb förrän under Q4 (leverans enligt kommersiellt kontrakt med Cyted), men vårt intryck är att arbetet med kostnadsersättningar fortskrider väl och vi bedömer att labbet kommer att vara på plats i början av 2025, vilket är avgörande för att driva högre direktförsäljning i USA", skriver Carnegie.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig