Aktiespararna

Clas Ohlsons försäljning ökade i juni

Av Finwire/Redaktionen
5 juli 20241 min lästid
Hemfixarkedjan Clas Ohlsons försäljning steg med 5% i juni till 789 miljoner kronor (748). Organiskt var ökningen 6% och i jämförbara enheter 3%.

"Vi ökade försäljningen mer än våra långsiktiga omsättningsmål även i verksamhetsårets andra månad", konstaterar vd Kristofer Tonström.

Inkluderat för förvärvade Spares-koncernen var försäljningen 853 miljoner kronor (748), en ökning med 14%.

Den 8 november 2023 slutfördes förvärvet av 91% av aktierna i Spares Europe, ett företag inom reservdelar och tillbehör för elektronikprodukter samt batterier.

Antalet butiker har netto ökat med 12 stycken jämfört med för ett år sedan och vid periodens utgång hade Clas Ohlson 233 butiker (221).

"Arbetet med att öka relevansen i produkterbjudandet var fortsatt framgångsrikt med en försäljningsökning som fördelade sig brett över sortimentet med tillväxt i fyra av fem prioriterade produktnischer. Vi arbetar nu vidare med våra olika tillväxtinitiativ för att bibehålla det positiva momentum vi skapat. Med tanke på utmanande externa förutsättningar, bland annat relaterat till valutaeffekter, är vårt fokus på att skapa effektivitet och konkurrenskraft i alla led av fortsatt stor betydelse", uppger Tonström.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig