Du är här

2017-10-10

Cloettaanställda anhålls – misstankar om insiderbrott

Ekobrottsmyndigheten (EBM) har frihetsberövat personer som är anställda inom Cloetta-koncernen för misstankar om insiderbrott.

Under tisdagen har också husrannsakan genomförts med koppling till de berörda personerna. Vid husrannsakan har material tagits i beslag som nu kommer att analyseras.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Brottsmisstankarna gäller insiderbrott kopplat till aktieförsäljningar som personer i ledande ställning har gjort kort före det att bolaget offentliggjorde en vinstvarning den 14 september 2017.

Månaderna innan Cloettas vinstvarning gjordes flera insynsförsäljningar i bolaget. Under augusti och september sålde Finlandschefen Ville Perho, marknadschefen Erwin Segers, finanschefen för Skandinavien Thomas Granelund. Så sent som två dagar innan vinstvarningen sålde även Skandinavienchefen Lars Påhlson aktier i Cloetta.

I ett separat pressmeddelande i dag, tisdag, uppgav Cloetta att bolaget har informerats om att en förundersökning har inletts avseende insiderbrott med anledning av aktieförsäljningar av vissa anställda.

"Cloetta kommer att samarbeta fullt ut med Ekobrottsmyndigheten i förundersökningen. Cloetta har tidigare, på eget initiativ, genom Advokatfirman Cederquist genomfört en utredning av aktieförsäljningarna", skriver Cloetta.

Senast fredag klockan 12 måste personerna begäras häktade eller släppas,
enligt EBM.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.