Aktiespararna

Curasight ställer in företrädesemission

12 mars 20242 min lästid
Företaget letar nu alternativ finansiering.
Forskningsbolaget Curasight ställer in sin pågående företrädesemission om 51,2 miljoner danska kronor som styrelsen beslutat om i februari.

Beskedet kommer efter att styrelsen konstaterat att teckningsgraden blev lägre än önskat på grund av den rådande utmanande marknadssituationen och att aktien handlas under teckningskursen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Curasight meddelar att de också tittar på alternativa finansieringsmöjligheter.


"Vi tror att det rätta sättet att bygga värde i Curasight är att påskynda vår terapeutiska strategi så att vi parallellt utvecklar våra banbrytande radiofarmaceutiska plattformar uTRACE och uTREAT. Vi är besvikna över att deltagandet i företrädesemissionen inte var optimalt och vi utvärderar för närvarande alternativa finansieringsmöjligheter för att säkerställa att bolaget har en robust balansräkning för att både fortsätta våra utvecklingsaktiviteter och säkerställa att vi är i en stark position när vi förhandlar om potentiella partnerskap", säger styrelsens ordförande Per Falholt.

Han fortsätter:

"Tillsammans med mina kollegor i styrelsen och den verkställande ledningen vill jag ta tillfället i akt att tacka de många aktieägare som valt att delta i företrädesemissionen och därmed visat sitt stöd för vårt mål att tillhandahålla förbättrad diagnostik och mer skonsamma behandlingar för cancerpatienter. Vi är fast beslutna att hitta alternativ finansiering för bolaget för att belöna ert förtroende för vår strategi och framtida tillväxt."

Redeye är rådgivare.

"Klart negativ nyhet"

SEB, som har uppdragsanalys på bolaget, uppger i en kommentar att beskedet var en negativ nyhet från bolaget.

"Detta är en klart negativ nyhet enligt vår uppfattning. Curasight har cash runway till slutet av Q2/24 så ny finansiering måste säkras snarast", skriver storbanken.

Marknadsplatsen Spotlight Stock Market har stoppat handeln i forskningsbolaget Curasights BTA. Handeln i BTA kommer inte heller att återupptas.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig