Aktiespararna

Dagens nya köprekar

Av Redaktionen
8 januari 20182 min lästid

DNB Markets höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från behåll. Riktkursen höjs till 170 från 142 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 240 från 210 kronor. Det framgår av en analys.

Senast betalt för oljeaktien var drygt 197 kronor.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Dustin till 90 kronor från 75 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev.

Senast betalt för aktien var 78:80 kronor.

Dustin släpper sin rapport för det första kvartalet under det brutna räkenskapsåret 2017/2018 på onsdag.

Köp flygbolaget SAS. Det menar Dagens Industris analysredaktion som sätter en köprekommendation på aktien i måndagens tidning.

"SAS är lägre värderat än snittet av Europas flygbolag men är också för lågt värderat på egna meriter, inte minst med tanke på de dolda värdena i balansräkningen", skriver tidningen.

I analysen sätts börsvärdet på drygt 8 miljarder kronor i relation till nettokassan på 2,8 miljarder kronor, de stora underskottsavdragen, landningsrättigheterna på Heathrow samt värdet av lojalitetsprogrammet Eurobonus.

I kombination med "numera stabil intjäning" blir slutsatsen att det nu är ett bra läge att komma in i aktien. Risken är dock hög, påminner tidningen.

Barclays Capital höjer riktkursen för Boliden till 315 kronor från 305 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Boliden-aktien stängde på 291:50 kronor i fredags.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till undervikt från jämvikt. Riktkursen ligger kvar på 105 kronor. Det skriver Reuters.

Scandic Hotels-aktien stängde på 117:60 kronor i fredags.

Redaktionen/Direkt

Dela med dig