Aktiespararna

Därför faller Embracer rejält på börsen i dag

Av Finwire/Redaktionen
15 augusti 20231 min lästid
Småspararfavoriten Embracer faller återigen tungt på börsen. Fallet kommer efter uppgifter om att det var saudiska Savvy Gaming Group, som är näst största ägare i Embracer, som var motpart i det miljardavtal som sprack tidigare i våras.

Motparten i gamingbolaget Embracers kollapsade miljardavtal som tillkännagavs under våren var det saudiska företaget Savvy Games. Det rapporterar Axios och hänvisar till fyra initierade källor.

Nyheten om det kollapsade samarbetet fick Embracer-aktien att rasa i maj. Planen var att Savvy genom avtalet skulle investera runt 2 miljarder dollar i utvecklingen och sedermera publiceringen av bolagets olika spel. Avtalet var också tänkt att etablera det saudiska företaget som en global spelaktör.
Enligt källorna var det Savvy som drog sig ur avtalet, men varför är inte känt. Varken Embracer eller Savvy har svarat på någon kommentar kopplat till uppgifterna.

Embracer-aktien tappar nästan 10%

Nyheten om att det var Savvy som var motparten får Embracer aktien att tappa nästan 10% i den inledande handeln under tisdagen. Efter lunch repar sig aktien något och vid 15-tiden är den back drygt 5%.

Savvy Gaming Group äger 7,5 procent av kapitalet och drygt 5 procent av rösterna i Embracer.



Dela med dig