Aktiespararna

Därför kan börsen stiga kraftigt

Av David Flatbacke-Karlsson
25 september 20172 min lästid

En 10-procentig uppgång.
Det är vad som kan vara att vänta på börsen, enligt en ansedd ekonom.

Donald Trump har goda chanser att få igenom sina önskade skattereformer.

Och en uppgörelse kan gynna aktiemarknaden rejält.

Det är inte omöjligt att börsen kan klättra 10 procent – före årets slut, enligt en professor.

Donald Trump närmar sig ett år i Vita Huset. Hittills har den kontroversielle USA-presidenten inte lyckats få igenom en av de saker som han har lyft fram allra mest – en företagsvänlig skattereform.

Men Jeremy Siegel, ekonomiprofessor vid Wharton School på University of Pennsylvania, är övertygad om att Donald Trump inte är långtifrån att göra sitt förslag till verklighet. Han menar att aktiemarknaden kan komma att klättra av utvecklingen – och det med besked.

– Jag skulle vilja säga att företagsskattereformen kan få börserna att stiga med 10 procent. Till och med före årets slut, säger han till CNBC.

Känd för sin positiva syn

En sådan framfart på marknaden skulle innebära att Dow Jones Industrial Average-index stiger till 24,650 punkter medan S&P 500-index skulle hamna på omkring 2,760 punkter.

Jeremy Siegel, som är känd som en tror på ”bullmarket” (börsuppgång), prickade helt rätt i sin teori att Dow Jones-index skulle nå den historiskt viktiga brytpunkten på 20,000 punkter. Det skedde den 25 januari i år.

– Det finns nya, goda förhoppningar om att skattesänkningarna kan bli av. Jag var helt säker på att det skulle kunna ske även under dagar de senaste månaderna när alla tycktes tro att det var omöjligt, säger han till CNBC, och fortsätter:

– Optimismen är större nu. Jag tror att reformen kommer att bli av, och att den kommer att vara positiv för marknaden.

Dela med dig