Aktiespararna

Därför kan börsoptimismen leva vidare

Av David Flatbacke-Karlsson
27 november 20172 min lästid

Aktiemarknaderna slår rekord på löpande band och värderingarna är ytterst höga.
Men det betyder inte att det är läge att sälja av sina innehav, enligt storbanken.

Nya toppsiffror har noterats på de amerikanska börserna flera gånger om.

Fler och fler börjar bli mer oroliga för att en större nedgång är att vänta.

Det tror dock inte JP Morgan – som allra främst som ser en faktor som kan elda på utvecklingen.

Rekord har blivit vardagsmat på amerikanska framstående börsindex på sistone. Nu börjar Wall Street-investerare att tänka till i en betydligt större utsträckning kring huruvida uppgångarna kan fortsätta eller inte.

Stephen Parker, chef för tematiska aktielösningar på storbanken JP Morgan, är tydlig med att många kundsamtal inletts med att frågor om allt som kan gå fel lyfts. Samtidigt ser han inget som ska stoppa den starka framfarten i nuläget. Det skriver Dagens Industri som hänvisar till uppgifter från CNBC.

– Som vi ser det handlar det här om tillväxt, och nu har vi den bästa synkroniserade globala tillväxten sedan finanskrisen, säger Stephen Parker, enligt DI.

Då kan det vara rätt läge att köpa

Storbankschefen anser att aktier av hälsovårds- och teknologikaraktär är bra alternativ för sparare. Han gillar dock även energi- och finansaktier.

Stephen Parker tror inte att det är någon omöjlighet att det kommer att inträffa fall på börserna under 2018. Men när nedställen kommer ska dessa inte ses som en stundande recession – utan som möjligheter att fynda aktier.

– Fortsatt äga aktier och köp vid dippar, råder han.

Dela med dig