Aktiespararna

Därför minskar stjärnförvaltaren i H&M

Av Nyhetsbyrån Direkt
11 januari 20182 min lästid

En ökad osäkerhet bidrog till att fondförvaltaren Didner & Gerge minskade sitt innehav i H&M. Det krävs mer svar för att fonden ska börja köpa H&M-aktier igen.

Det säger Henrik Didner, en av grundarna till Didner & Gerge, till Breakit.

"På kapitalmarknadsdagen i februari vill vi gärna ha mer information om hur e-handeln utvecklas. Hittills har informationen varit väldigt knapphändig. Jag vill veta hur stor e-handeln är och hur lönsamheten ser ut", säger Henrik Didner.

Han reser också frågetecken kring H&M:s ledning och dess förmåga att ställa om när deras ursprungliga modell inte längre fungerar.

När Breakit frågar om Karl-Johan Persson är rätt person att leda H&M i den här förändringsprocessen svarar Henrik Didner:

"Det hoppas jag och det kan mycket väl vara så. Men hittills har vi inte sett några tydliga tecken på att företaget är på väg att vända utvecklingen. I stället har osäkerheten ökat och det är orsaken till att vi minskat vårt innehav i H&M. Drar du trenden från idag så ser det väldigt oroande ut och vi vill se att bolaget hittar en hållbar modell även på sikt."

Henrik Didner vill se konkreta resultat, bland annat i form av att försäljningen i jämförbara butiker inte minskar i en lika stor takt som nu.

Under december har Didner & Gerges fond med namnet Aktiefond sålt 5,2 miljoner aktier i H&M. Innehavet har därmed minskat från drygt 16,8 miljoner aktier, motsvarande 1,02 procent av aktierna, i klädjätten till cirka 0,7 procent.

Dela med dig