Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-08

Därför premiärshoppade vd aktier efter raset: ”Stor potential”

wysiwyg_image

MQ rasade över 10 procent på en svag rapport.
Då passade nye vd:n på att köpa sina första aktier i bolaget.
– Jag tror verkligen på det här, säger Ingvar Larsson.

MQ:s rapport för det fjärde kvartalet, som sammanfattade räkenskapsåret 2017–2018, blev en riktig besvikelse.

Utgången var sämre än den som beskrevs i samband med den uppmärksammade vinstvarningen i somras. Bland annat presenterades en minskad försäljning och en rörelseförlust på –8 miljoner kronor medan utdelningen också drogs in.

SE ÄVEN: Värre än vinstvarning och slopad utdelning – aktien rasade

I takt med att Ingvar Larsson, ny vd sedan 20 augusti, presenterade rapporten närmare på torsdagsmorgonen rasade den redan pressade aktien över 10 procent.

Men att koncernchefen tror på sitt bolag gav han en indikation om i fredags. På eftermiddagen kom beskedet att han köpt 33 000 MQ-aktier till kursen 12,44 per kronor. Affären uppgick totalt till strax över 410 000 kronor.

– Jag vill vara med på resan och tror verkligen på MQ. Tidigare har jag, i min roll som insynsperson, inte haft möjlighet att köpa aktier. Nu när jag fick chansen var det ett enkelt beslut, säger Ingvar Larsson till Aktiespararen.

Utesluter inte större investering

Ingvar Larsson understryker att det inte är någon omöjlighet att han kan komma att utöka sitt innehav i MQ.

– Vi får se vad som händer framöver. Jag har nyss börjat. Vi har stora utmaningar framför oss, men jag ser stor potential i MQ, säger han.

MISSA INTE: Nye vd:ns hästjobb – vända pressade klädbolaget rätt

Även Claes Göran Sylvén, ordförande i klädbolaget, slog till och köpte på sig en ordentlig stek aktier efter det kraftiga rapportfallet. Han investerade i 150 000 MQ-aktier till kursen 13,03 kronor per aktie. Affären summerades till 1,95 miljoner kronor, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Dessutom passade styrelseledamoten Arthur Engel på att köpa aktier i MQ efter att kvartalsredovisningen nått marknaden, skriver MQ:s IR-chef Christine Abrahamsson i ett mejl till Aktiespararen.

MQ har, likt flera andra kläd- och detaljhandelsbolag, haft en motig börsresa under 2018. Aktien är ned cirka 51 procent i år och handlas just nu för cirka 13 kronor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.