Aktiespararna

Därför sänker banken Securitas

Av Nyhetsbyrån Direkt
6 augusti 20191 min lästid

Säkerhetskoncernen Securitas  organiska tillväxt bromsar in samtidigt som en marginalpress märks i Europa. De europeiska motvindarna kan förväntas hålla i under kommande kvartal.

Det skriver Credit Suisse i en analys där rekommendationen för aktien sänks till neutral, från outperform. Som ny riktkurs anges 155 kronor (170).

"Den organiska tillväxten minskade till 5 procent i det andra kvartalet, från 7 procent i det första kvartalet, med en tillväxt på bara 1 procent i Europa till följd av kontraktsförluster i Storbritannien och Frankrike", skriver Credit Suisse.

Då motvindarna i Europa förväntas hålla i bedömer investmentbanken att den organiska tillväxten, för koncernen, under det andra halvåret minskar till 3,7 procent, från de 5,5 procenten under årets första halvår.

"Marginalexpansionen från de senaste fyra kvartalen tog en paus då lönetillväxt i Europa inte fullt ut kompenserades av pris eller stöd från kostnadsbesparingsprogram", skriver Credit Suisse vidare som bedömer att koncernmarginalen kommer att minska 0,1 procentenhet per kvartal under årets andra halvår.

Likt i det andra kvartalet 2018 var Securitas ebita-marginal 5,0 procent under årets andra kvartal.

Securitas backar 0,6 procent på tisdagen till 145:60 kronor och är ned drygt 13 procent på en vecka.

Dela med dig