Aktiespararna

Det begränsar nedsidan i Skanska

Av Redaktionen
2 februari 20182 min lästid

Den starka marknaden för avyttringar av infrastrukturprojekt (ID) samt kommersiella fastighetsprojekt (CD) stödjer Skanskas resultat och utdelning samt begränsar nedsidan för byggbolagsaktien.

Det skriver Nordea i den analys där Skanska höjs till köp (behåll) med fortsatt riktkurs om 195 kronor.

"Vi tror att den starka avyttringsmarknaden kommer att stödja vinster och utdelningar och begränsar nedsidesrisken under kommande sex till tolv månader", skriver Nordea.

I nuvarande konsensusprognos förväntas ett historiskt lågt resultatbidrag från bolagets utvecklingsdelar ID och CD under 2018, påpekar Nordea.

"Det medför en potential på uppsidan framåt slutet av 2018", skriver Nordea som vidare skriver att Skanskas exponering mot svensk bostadsutveckling är begränsad.

Nordea bedömer vidare att nuvarande värdering av Skanska ger en potential på uppsidan när "byggmarginalen stabiliseras och lägre kostnader börjar att förbättra momentum".

"Aktien har underpresterat men vi ser ett solitt värde-case relaterat till högre byggmarginaler och omstruktureringsprogrammet", skriver Nordea som lägger till att även den solida direktavkastningsnivån kan tänkas stödja Skanskaaktien på kort till medellång sikt.

Skanskas utdelning om 8:25 kronor per aktie för 2017 innebär en direktavkastningsnivå på strax över 5 procent.

Skanskaaktien är bäst presterande inom OMXS30 på fredagen med 1,5 procents kursuppgång.


Dela med dig