Aktiespararna

Det kan ge börsen ännu mer styrka

Av David Flatbacke-Karlsson
23 oktober 20172 min lästid

En viss faktor talar för att rallyt på aktiemarknaden kommer att fortsätta, enligt en expert.

De amerikanska börserna har trivts som fisken i vattnet – och slagit nya rekord på löpande band.

Uppgångarna behöver inte vara över på ett bra tag.

Det finns en särskild aspekt som kan få kurserna att klättra ytterligare, menar en ansedd förvaltare.

Så sent som i förra veckan nådde de redan högpresterande USA-börserna nya rekordnivåer. Ytterligare toppnoteringar kan lura runt hörnet.

Doug Gordon, förvaltare på amerikanska Russell Investments, ser ett speciellt skäl som gör synen på börsens framtid extra positiv, skriver Dagens Industri, som hänvisar till uppgifter från CNBC.

Han är tydlig med att det är högst troligt att Republikanerna kommer att få igenom sin önskade skattereform på andra sidan Atlanten. Doug Gordon är inne på att marknaden börjar inse hur möjligheter för reformen ser ut först nu.

– Jag tror inte att vi har den (skattereformen) fullt inprisad ännu, säger han enligt CNBC.

De kan dra stor nytta

Doug Gordon tror att mindre börsbolag skulle kunna glädjas enormt om skattereformen blir av. Men det tycks även vara som så att förvaltaren, som har ansvar för portföljer som rör både privata och statliga pensionsfonder, jagar nya placeringsmöjligheter utanför de amerikanska marknaderna. De rådande, höga värderingarna ska vara anledningen till det.

Trots att Doug Gordon ser ett fortsatt bra börsklimat i närtid, så är han också övertygad om att rallyprocessen är inne i ett senare skede. För investerare gäller det att förbereda sig på att en sättning kommer – förr eller senare.

– Vi kan få stunder av irrationell glädje. Jag tror inte att vi är där ännu, men en investerares bästa beslut är att vara diversifierad, säger Doug Gordon, uppger Dagens Industri.

Dela med dig