Aktiespararna

DI: ”Hög utdelning – kursfall ger fyndläge”

Av Nyhetsbyrån Direkt
22 oktober 20181 min lästid

Den hårt pressade hemmafixaren Clas Ohlson har en roll att spela även i framtiden och den höga utdelningen innebär att aktieägare har råd att vänta ut en kursuppgång.

Det menar Dagens Industri, som ger aktien en köprekommendation, "även om risken måste betraktas som hög", i måndagens utgåva.

Aktien har tappat 60 procent på drygt ett år och den amerikanska detaljhandelsjätten Sears konkurs i förra veckan visar att en stolt historia inte är något skydd när Amazon och andra näthandlare tar över, medger DI.

Clas Ohlsons strategi att kombinera e-handel med butiksnät är förvisso inte unik på något sätt, men väntas fördubbla nätförsäljningen som andel av totalförsäljningen.

Samarbetet med Mathem är dock ett nytt grepp, vilket också gäller för satsningen på tjänster och service. I synnerhet den senare kan bli svår för bolag som Amazon att kopiera, menar DI.

Bolagets ambition att dela ut 6:25 kronor per aktie de kommande två åren, vilket innebär en direktavkastning på 9 procent till dagens kursnivåer.

"Efter den utdelningsfesten bör aktiemarknaden kunna räkna med tämligen markant stigande vinst och därmed en aktiekurs som kan klättra till uppemot 100 kronor på något eller ett par års sikt", skriver DI, som tror att vinstnedgången bottnar ut under 2018.

Dela med dig