Aktiespararna

DI: ”Sälj aktien – riskerna större än potentialen”

Av Nyhetsbyrån Direkt
12 mars 20181 min lästid

Riskerna i Ericsson  överskuggar avkastningspotentialen och därför gör man bäst i att sälja aktien.

Det menar Dagens Industri enligt en analys i måndagens tidning.

I analysen påminns om att Ericsson siktar på 190-200 miljarder kronor i omsättning år 2020 med en rörelsemarginal på 10 procent. Baserat på det kommer tidningen fram till att Ericsson borde kunna prestera en vinst per aktie på drygt 4 kronor.

"Med det som utgångspunkts handlas Ericsson till ett högre p/e-tal än Nokia, trots att det är Ericsson som sitter med en betydande exekveringsrisk", skriver Dagens Industri i analysen.

Tidningen konstaterar samtidigt att det finns en "frisk kärna" i affärsområde Networks och att den nya plattformen Ericsson Radio System gör att bolaget vinner tillbaka marknadsandelar. Men det räcker inte och tidningen menar att vändningen av bolaget går trögare än beräknat och pekar här bland annat på att planerna på att sälja medieverksamheterna delvis frös inne.

"Ericsson bör utvecklas till en tålamodsprövande investering och på ett års sikt är risken stor att pengar som investeras i telekomutrustningsbolaget kommer att få svettas i onödan. Vi sätter tidigare bottennivåer kring 45 kronor som riktmärke för aktien", skriver Dagens Industri om Ericsson som stängde strax under 57 kronor i fredags.

Dela med dig