Aktiespararna

Diös ökar förvaltningsresultatet i det andra kvartalet

Av Finwire/Redaktionen
5 juli 20242 min lästid
Fastighetsbolaget Diös redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg.

Hyresintäkterna uppgick till 586 miljoner kronor (572), en ökning med 2,4 procent mot föregående år.

Nettouthyrningen uppgick till 11 miljoner kronor (16).

Uthyrningsgraden har samtidigt minskat marginellt till 91 procent vilket beror på de fastighetstransaktioner som bolaget gjort under perioden.

“I våra nyuthyrningar ser vi markant ökade topphyresnivåer, som i ett flertal fall närmar sig 3 500 kr/kvm för kontor. Dessa hyresnivåer nås i våra starkaste städer som till stor del påverkas av investeringar som sker i den gröna omställningen”, säger vd Knut Rost.

Driftnettot uppgick till 446 miljoner kronor (433).

Förvaltningsresultatet uppgick till 240 miljoner kronor (220), en ökning med 9,1 procent mot föregående år.

Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -24 miljoner kronor (-109). Totala värdeförändringar i derivat uppgick till -101 miljoner kronor (6).

Substansvärde, EPRA NRV, per aktie låg på 97,5 kronor (96,8).

Avyttrat tio fastigheter

När det kommer till transaktionsmarknaden har Rost följande att säga:

“De stabilare och något mer förutsägbara makroekonomiska perspektiven ger förutsättningar för ökad aktivitet på transaktionsmarknaden, vilket vi tydligt märker av. Under kvartalet har vi tecknat avtal om att avyttra tio fastigheter i Luleå, Umeå, Östersund, Falun, Borlänge och Malung. Vi har flera pågående dialoger om ytterligare affärer, både avyttringar och förvärv”.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig