Aktiespararna

SHB ser köpläge i Dometic

Av Jessika Bouveng
10 april 20242 min lästid
Dometic får ny köpstämpel av Handelsbanken.
Under onsdagsmorgonen presenterar Handelsbanken en rad nya rekommendationer. En aktie som får köpstämpel är detaljhandelsbolaget Dometic.

I sin analys skriver Handelsbanken att man tror på ett starkt momentum för Dometics europeiska verksamhet mot rekreationsfordon och att detta kommer att hålla i sig. Banken höjer därför sina prognoser för rörelseresultatet med 7% för 2024 och 2% för 2025.

Handelsbanken tror samtidigt på en inbromsning i Europa längre fram, men då menar banken att bolagets eftermarknadsverksamhet och den amerikanska marknaden bör ha återhämtat sig. Detta skriver Handelsbanken kommer att ge stöd åt resultattillväxten, som man prognostiserar till 9% för 2024 och 24% för 2025.

Ser fortsatt uppsida

”Med förväntningar om ljuspunkter Q1-rapporten den 19 april (efter två år av sjunkande omsättning) och en attraktiv värdering (EV/EBIT 11,2x 2024pr) ser vi fortsatt uppsida i aktien i närtid, varför vi höjer vår kortsiktiga rekommendation (3 mån) från Behåll till Köp. Vår långsiktiga rekommendation (3 år) kvarstår på Market perform”, skriver banken slutligen.

Dometic-aktien stiger i den inledande handeln med dryga 4% efter köpstämpeln.

Gör flera ändringar

Övriga ändringar som Handelsbanken gör bland sina rekommendationer är att sänka Sandvik till behåll, höja Electrolux till behåll, höja Mips till market perform och sänka Mycronic till underperform.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dometic GroupMedia och analyshus

Dela med dig